Cristian Ghinea : Gorinov acuzat de “discreditarea armatei ruse” afișează în boxa acuzaților o pancartă pe care scrie „Vă mai trebuie acest război?”

0
190
Un nebun.
În urmă cu un an, la puțin timp după ce începuse invazia rusă în Ucraina, Alexei Gorinov a luat cuvântul într-o ședință de consiliu local la Moscova și le-a zis colegilor lui că e cam de porc să organizeze petreceri pentru copii în timp ce soldații ruși ucid copii ucraineni la doar câteva sute de kilometri distanță.
Gorinov a fost acuzat de “participare la un complot criminal”, pentru că și o colegă de-ale lui, care a fost de asemenea judecată, a avut opinii asemănătoare, dar și de “discreditarea armatei ruse”.
A fost condamnat la 7 ani de închisoare.
Nu l-a ajutat nici faptul că, pe parcursul procesului, și-a exprimat din nou opoziția față de nebunia lui Putin și a afișat chiar mesaje anti război.
Alexei Gorinov a primit între timp un premiu Magnițki și securiștii care îl prigonesc acum ar putea fi interziși, ei și afacerile lor, în România, dacă legea Magnițki pe care am propus-o în 2019 ar fi adoptată de Parlament. Dar asta e, suntem conduși de regimul securisto-socialist PSD – PNL.
Pare o poveste din trecut, dar nu este, este Rusia anului 2023, pe care unii încearcă să ne-o vândă ca mântuitoare a nenorocirii noastre de a trăi în democrație și de a putea să ne spunem deschis opiniile.
378 de ruși au fost acuzați, de la începutul războiului, de aceleași fapte ca și Gorinov. Cu el, sunt 50 deja condamnați, chiar și cu pedepse mai dure.
Așa e în regimurile dictatoriale. La început, sunt niște “nebuni” care nu se îndoaie. Pe parcurs, valuri de securiști abjecți care cred că ei decid cine e patriot și cine e trădător. Apoi isteria, falimentul.
Gorinov este un patriot rus adevărat.
România a fost făcută de niște oameni care o visau liberă, democratică și europeană. Și cine o duce în altă parte este trădător al cauzei românești.
Urmează cartea…
***
Sursa foto: Kirill Kudryavtsev/AFP. Gorinov afișează în boxa acuzaților o pancartă pe care scrie „Vă mai trebuie acest război?”

Lasă un răspuns