Fotbalul în țara lui Lukașenko. Control total, liste negre, frică, arestări, închisoare! „Nu e sigur să joci fotbal astăzi în Belarus”

1
786

Adversarii ”tricolorilor” ar putea fi excluși din preliminariile Euro 2024. Din cauza războiului, dar și din cauza încălcării grave a drepturilor omului. UEFA are tot mai multe semnale că autoritățile de la Minsk au supus fotbalul și joacă doar cine tace. Cine protestează contra regimului dispare!

4 aprilie poate fi o zi importantă în fotbal. Se așteaptă ca UEFA să ia o decizie radicală. Excluderea Belarusului din competițiile continentale, automat dispariția sa din preliminariile Euro 2024. Grupa I, a României, va continua în acest caz cu cinci echipe și nu se va ține cont de rezultatele din luna martie, 0-5 cu Elveția și cel de la București.

”Federația bielorusă de fotbal se discreditează de mulți ani. Nu reprezintă sportul bielorus, ci doar regimul aflat la putere”, a afirmat Aleksandr Ivulin pentru The Guardian. Jurnalist la Tribuna, cândva jucător profesionist, Ivulin a descris fotbalul local astfel: cine tace rămâne, cine critică este șters într-o clipă.”

Citeşte întreaga ştire: Fotbalul în țara lui Lukașenko. Control total, liste negre, frică, arestări, închisoare! „Nu e sigur să joci fotbal astăzi în Belarus”

1 COMENTARIU

  1. Este o decizie inteligenta si necesara din partea UEFA. Este important sa tinem cont de drepturile omului si sa actionam daca ele sunt incalcate. Romanii ar trebui sa isi bucure de sansa de a se califica mai usor la campionatul european si sa nu tolerate actiuni nedemocratice. Trebuie sa aratam solidaritate si sa sustinem justitia si respectarea drepturilor omului pe tot mapamondul!

Lasă un răspuns