Ursula von der Leyen, vizita oficiala la Chisinau: „Moldova este parte a familiei noastre europene si familia se uneste in vremuri grele”

0
254

Presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se afla intr-o vizita oficiala la Chisinau. „Moldova este parte a familiei noastre europene si familia se uneste in vremuri grele”, a spus Von der Leyen.

„M-am bucurat sa o revad astazi, la Chisinau, pe Presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Aceasta vizita este dovada unui dialog foarte bun si a relatiilor foarte stranse pe care le avem cu Uniunea Europeana, in pofida perioadei dificile prin care trecem cu totii.

Mi-am exprimat recunostinta pentru tot sprijinul acordat de partenerii europeni tarii noastre. Multumesc, in special, pentru pachetul de asistenta in valoare de 250 milioane de euro pentru gestionarea crizei energetice, anuntat azi de Ursula von der Leyen. Aceasta asistenta financiara ne va ajuta sa diversificam sursele de energie si sa oferim compensatii cetatenilor cu venituri mici pentru a achita facturile in aceasta iarna. Banii europeni sunt investiti in reabilitarea drumurilor, in proiecte de dezvoltare a comunitatilor pentru a imbunatati viata oamenilor din Moldova.

Am reafirmat astazi, in discutia cu doamna von der Leyen, angajamentul nostru puternic de a trece la urmatoarea etapa de integrare europeana – initierea negocierilor. In acest sens, vom continua sa insistam pe implementarea reformelor cheie, in special cea a justitiei, si pe lupta cu gruparile corupte care incearca in continuare sa submineze statul si institutiile sale”, a transmis Maia Sandu.

Ursula von der Leyen, vizita oficiala la Chisinau: „Moldova este parte a familiei noastre europene si familia se uneste in vremuri grele”

Lasă un răspuns