Președintele Braziliei sugerează ca Ucraina să cedeze Crimeea Rusiei. Lula vrea să medieze negocierile de pace împreună cu alte țări

1
536
Preşedintele brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva, a sugerat joi ca Ucraina să cedeze Peninsula Crimeea Rusiei pentru a pune capăt războiului, estimând că preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, „nu poate să-şi dorească totul”, notează AFP. Preşedintele rus, Vladimir Putin, „nu poate ocupa teritoriul Ucrainei”.
„Poate vom discuta despre Crimeea. Dar trebuie să se gândească la ce a invadat în plus”, a spus Lula da Silva în cursul unei întâlniri cu jurnaliştii la Brasilia.
„Nici Zelenski nu îşi poate dori totul”, a continuat preşedintele brazilian. „Lumea are nevoie de linişte (…) Trebuie să găsim o soluţie” a adăugat el. Ucraina refuză să negocieze cu Moscova fără o retragere prealabilă a trupelor ruse de pe întreg teritoriul său, inclusiv din Crimeea anexată de Rusia în 2014.

Lula da Silva a formulat la sfârşitul lui ianuarie o propunere, cu contururi încă vagi, de mediere în conflictul din Ucraina de către un grup de ţări. Preşedintele brazilian urmează să prezinte acest proiect omologului său chinez, Xi Jinping, la Beijing săptămâna viitoare.

Citește mai mult la: www.digi24.ro

1 COMENTARIU

  1. Este minunat ca liderii mondiali sunt gata sa ofere indrumari si sa ia ei insisi masuri in conflictul din Ucraina! Presedintele brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva, a demonstrat cat de bine intelege problematica din spatele conflictului si a oferit o minunata sugestie privind Peninsula Crimeea. Este o idee importanta sa mediem criza si poate Lula da Silva va putea lansa ceva cu adevarat puternic pentru a ajuta la incheierea conflictului.

Lasă un răspuns